Szolgáltatásaim

Kismama Masszázs

A kismama masszázs alapja a thai masszázs, mely során nem alkalmazok erőteljes, gyúró mozdulatokat – elkerülve a kismedencei vérbőség kialakulását és a kellemetlen érzéseket – hanem a test energiavonalai mentén finom, lágy mozdulatokkal nyomást gyakorlok a láb, derék, hát, nyak és a fej területére.

A masszázs ülő pozícióban, illetve háton- és oldalt fekvésben történik, a kismama igényeihez és állapotához igazítva. Ezen technikák alkalmazásával segítjük a belső energia áramlását, mely által csökken a fáradtság érzet, oldódik a stressz, enyhülnek az izomgörcsök, a hát és a derékfájás, javul a testtartás, ellazít, nyugtat és regenerál.

A masszázs során nagyrészt száraz technikát alkalmazok, ezért kérlek, hozz magaddal kényelmes pamut ruhát.

A masszázs a 12. terhességi héttől ajánlott.

Thai női masszázs

A thai masszázsnak több ezer évre visszamenő hagyományai vannak. A thai kultúra felfogása szerint az emberi testben az életenergia energiavezetékeken (szeneken) áramlik. Ideális állapotban az energia áramlása a szeneken akadálytalan, ha azonban valamilyen blokk alakul ki, az gátolja a szabad áramlást, így fájdalom, betegség alakulhat ki. A masszázs során nyomást gyakorlok a szenekre, így az energiablokkok feloldódnak, helyreáll az egyensúly.

Anatómiai szemszögből nézve a masszázs során egyrészt nyomótechnikák alkalmazásával érjük el azt, hogy a megrövidült izmoknak javul a keringése, a nyújthatósága, másrészt az izmokat kicsit jobban megnyújtjuk attól, mint amire normál állapotukban képesek lennének, így az antagonista izmok is visszanyerik normál tónusukat. Mindezek hatására csökken az izmokban estlegesen fennálló fájdalom, beindulnak a test öngyógyító mechanizmusai, oldódik a stressz.

Ennél a masszázsnál nem használok olajokat, krémeket, ezért kérlek, hozz magaddal kényelmes pamut ruhát, mivel ebben foglak masszírozni.

A masszázs bármely életkorban igénybe vehető, különösen ajánlott a babatervezés időszakában, illetve szülés után (szülés után 6 héttel kezdhető el).

Aromaolajos masszázs

Az aromaterápia alkalmazása egészen az ókori kultúrákig vezethető vissza. Az illóolajok koncentráltan tartalmazzák a növényi hatóanyagokat, melyek a bőrbe masszírozva a véráramon keresztül eljutnak a különböző szervekbe, és ott fejtik ki jótékony hatásukat. Az illóolajok nem csak az érzékszerveinket kényeztetik, de befolyásolják az anyagcsere folyamatot, a hormonrendszerünk működését, a tudatos gondolkodásra és a tudattalanra is hatnak, mindezek által rendkívül sok lehetőség rejlik a használatukban.

Az aromaolajos masszázs során a test energiavonalai mentén masszírozok, különböző olajok felhasználásával, ezáltal feloldódnak a blokkok, és megteremtjük a lehetőséget a szabad energiaáramlásra. A masszázsolaj amellett, hogy táplálja a bőrt, a benne lévő illóolajok segítségével enyhíti az esetleges fájdalmakat, csökkenti a testi tüneteket, és hozzájárul a testi – lelki – szellemi egyensúly helyreállításához.

Kinesio tape ragasztás

A 70-es években kifejlesztett kinesio tape szalagok alkalmazása napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Egy szakszerű technikával felragasztott  tape rendkívül hatékony segítséget tud nyújtani – többek között – a mozgásszervi panaszok enyhítésében, a terhességi csíkok kialakulásának és a hasizom szétnyílás esélyének csökkentésében. A tape nem tartalmaz semmilyen hatóanyagot, így a várandósság időszaka alatt is biztonságosan alkalmazható.

A megfelelő technikával felragasztott tape hatására a bőr alatti fájdalomérző receptorokra nehezedő nyomás csökken, aktiválódnak a fájdalomcsillapító neuronok, javul a vér- és nyirokkeringés, stabilizálja az izmokat és ízületeket.

A kinesio tape alkalmazható – többek között – a pocak megtámasztására, hasizmok védelmére, tartásjavításra, izomfájdalom csillapítására, ödéma levezetésére.

Aromaolajos + herbál masszázs

Ez egy olyan kombinált masszázs, mely során az aromaolajos masszázst bandázsok (gyógynövényes zsákocska) használatával egészítem ki.

A meleg bandázsokkal a test energiavonalai mentén fejtek ki nyomást, mely hatására a zsákocskákból kiárad a gyógynövények kellemes illatú, gyógyító gőze. Ez a forró gőz nemcsak az ellazulást segíti, hanem megnyitja a bőr pórusait, melyeken keresztül a gyógynövények hatóanyagai könnyebben tudnak bejutni a szervezetbe, és ott kifejteni jótékony hatásukat.

A masszázs másik részéhez aromaolajokat használok, melyek segítségével a test energiavonalai mentén masszírozok, ezáltal feloldódnak a blokkok, és megteremtjük a lehetőségét a szabad energiaáramlásra. A masszázsolaj amellett, hogy táplálja a bőrt, a benne lévő illóolajok segítségével enyhíti az esetleges fájdalmakat, csökkenti a testi tüneteket, és hozzájárul a testi – lelki – szellemi egyensúly helyreállításához.

Ha valami különleges, testet – lelket melengető kezelésre vágysz, szívből ajánlom ezt a masszázst Neked.