Szolgáltatásaim

Kismama Masszázs

A várandósság egy nő életének meghatározó szakasza.  A női testben, és lélekben folyamatos változások, átalakulások veszik kezdetüket a fogantatás pillanatától kezdve.

A kismamák egy része úgy éli meg ezeket a hónapokat, mint élete legboldogabb időszakát, másoknak viszont számos – testi és lelki – problémával, panasszal kell szembenézniük ezen időszak alatt.

Fentiek miatt a kismama masszázs célja többrétű, egyrészt a fizikai tüneteket igyekszünk mérsékelni/megszüntetni, vagy a kialakulásukat megelőzni, másrészt a lelki blokkok oldása, mely által a kismama visszatalálhat saját belső harmóniájához.

A komplex hatás elérése érdekében több különböző masszázsfajta fogásait alkalmazom, szükség esetén kiegészítve azt köpölyözéssel, kinesio tape alkalmazásával, illetve minden masszázshoz 100%-os tisztaságú illóolajokat használok, melyet az adott probléma megoldása érdekében személyre szabottan választok ki.

A masszázs során nem alkalmazok erőteljes, gyúró mozdulatokat – elkerülve a kismedencei vérbőség kialakulását és a kellemetlen érzéseket.

A masszázs ülő pozícióban, illetve háton- és oldalt fekvésben történik, a kismama igényeihez és állapotához igazítva. Fenti technikák alkalmazásával aktiváljuk a paraszimpatikus idegrendszer működését, segítjük a belső energia áramlását, mely által csökken a fáradtság érzet, oldódik a stressz, enyhülnek az izomgörcsök, a hát és a derékfájás, javul a testtartás, ellazít, nyugtat és regenerál.

A masszázs során nagyrészt száraz technikát alkalmazok, ezért kérlek, hozz magaddal kényelmes pamut ruhát.

 

A masszázs a várandósság 12. hetétől ajánlott.

Hagyományos thai masszázs

A thai masszázsnak több ezer évre visszamenő hagyományai vannak. A thai kultúra felfogása szerint az emberi testben az életenergia energiavezetékeken (szeneken) áramlik. Ideális állapotban az energia áramlása a szeneken akadálytalan, ha azonban valamilyen blokk alakul ki, az gátolja a szabad áramlást, így fájdalom, betegség alakulhat ki. A masszázs során nyomást gyakorlok a szenekre, így az energiablokkok feloldódnak, helyreáll az egyensúly.

Anatómiai szemszögből nézve a masszázs során egyrészt nyomótechnikák alkalmazásával érjük el azt, hogy a megrövidült izmoknak javul a keringése, a nyújthatósága, másrészt az izmokat kicsit jobban megnyújtjuk attól, mint amire normál állapotukban képesek lennének, így az antagonista izmok is visszanyerik normál tónusukat. Mindezek hatására csökken az izmokban estlegesen fennálló fájdalom, beindulnak a test öngyógyító mechanizmusai, oldódik a stressz.

Ennél a masszázsnál nem használok olajokat, krémeket, ezért kérlek, hozz magaddal kényelmes pamut ruhát, mivel ebben foglak masszírozni.

A masszázs bármely életkorban igénybe vehető, különösen ajánlott a babatervezés időszakában, illetve szülés után (szülés után 6 héttel kezdhető el).

Kinesio tape ragasztás

A 70-es években kifejlesztett kinesio tape szalagok alkalmazása napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Egy szakszerű technikával felragasztott  tape rendkívül hatékony segítséget tud nyújtani – többek között – a mozgásszervi panaszok enyhítésében, a terhességi csíkok kialakulásának és a hasizom szétnyílás esélyének csökkentésében, az ödéma levezetésben. A tape nem tartalmaz semmilyen hatóanyagot, így a várandósság időszaka alatt is biztonságosan alkalmazható.

A megfelelő technikával felragasztott tape hatására a bőr alatti fájdalomérző receptorokra nehezedő nyomás csökken, aktiválódnak a fájdalomcsillapító neuronok, javul a vér- és nyirokkeringés, stabilizálja az izmokat és ízületeket.

A kinesio tape alkalmazható – többek között – a pocak megtámasztására, hasizmok védelmére, tartásjavításra, izomfájdalom csillapítására, ödéma levezetésére.

Aromaolajos masszázs

Az aromaterápia alkalmazása egészen az ókori kultúrákig vezethető vissza. Az illóolajok koncentráltan tartalmazzák a növényi hatóanyagokat, melyek a bőrbe masszírozva a véráramon keresztül eljutnak a különböző szervekbe, és ott fejtik ki jótékony hatásukat. Az illóolajok nem csak az érzékszerveinket kényeztetik, de befolyásolják az anyagcsere folyamatot, a hormonrendszerünk működését, a tudatos gondolkodásra és a tudattalanra is hatnak, mindezek által rendkívül sok lehetőség rejlik a használatukban.

Az aromaolajos masszázs során keleti- és nyugati típusú masszázsok fogásait együtt alkalmazom, melyek remekül kiegészítik egymást. A masszázs segítségével helyreáll az izmok normál tónusa, enyhülnek a feszességek és fájdalmak, fokozódik a vér-, és nyirokkeringés, így javul az izmok-, és az őket körülvevő kötőszövetek tápanyagellátása, gyorsul a salakanyagok elszállítása. Az energiavonalak mentén történő masszírozással megteremtjük a lehetőséget a szabad energiaáramlásra, a lelki blokkok feloldására. A 100%-os tisztaságú illóolajok táplálják a bőrt, segítenek a mozgásszervi panaszok enyhítésében, oldják a stresszt és a szorongást, valamint hozzájárulnak a testi – lelki – szellemi egyensúly helyreállításához.